Tellow is een zeer handig programma voor zzp’ers dat is ontwikkeld in samenwerking met de Rabobank, de bank waar veel ondernemers klant zijn. Als je zelfstandige bent en zeker als je veel verschillende opdrachtgevers en dus debiteuren hebt dan kan het gebeuren dat je het spoor bijster raakt als het gaat om je inkomsten en uitgaven. En dan is het toch wel prettig als er een softwarepakket beschikbaar is dat alles voor je op een rijtje zet aangaande je financiën.

Inzicht in inkomsten en uitgaven

Het is voor een zzp’er erg belangrijk om goed inzicht in inkomsten en uitgaven te hebben. Je moet immers van wat je verdient BTW en inkomstenbelasting afdragen. Het is zeer aan te raden deze bedragen direct te reserveren zodat je weet wat er beschikbaar is om uit te geven aan vaste lasten en levensonderhoud. Zo voorkom je dat je bij het doen van je BTW-aangifte of de aangifte Inkomstenbelasting ineens voor grote uitgaven komt te staan waarvoor je niet hebt gereserveerd. Tellow kan je hier behulpzaam bij zijn. Daarnaast geeft deze software je handige tips waar je je voordeel mee kunt doen als ondernemer.

Directe koppeling met je zakelijke bankrekening

Tellow kan direct aan je zakelijke betaalrekening worden gekoppeld. Zo worden inkomsten en uitgaven direct in het programma worden verwerkt. Zo staat je Btw-aangifte dus al klaar als je deze moet versturen naar de Belastingdienst. Handig voor je boekhouder of voor jou als je de aangifte zelf verzorgt. Ook voor het opstellen van een jaarrekening is deze informatie handig, je hoeft dan niet alles apart door te rekenen maar kunt de informatie direct importeren in bijvoorbeeld een Excel werkblad.

Focus je op je bedrijf in plaats van op de cijfertjes

Met een programma als Tellow kun je je volledig op je werk concentreren. Doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt is toch een stuk prettiger dan je steeds weer met de administratie van je bedrijf bezig te moeten houden. Dankzij een goed boekhoudprogramma kun jij je concentreren op het binnenhalen van opdrachten of het verbeteren van je verkoopresultaten. Zodra een factuur wordt verstuurd of betaald wordt je administratie direct bijgewerkt. De informatie is dus altijd up to date en je kunt meteen zien of je die uitgave kunt doen of dat je die toch nog even moet uitstellen.

Wie kan helpen bij het voeren van een goede administratie?

Ook met een goed boekhoudprogramma zoals Tellow zijn er soms nog zaken waar je aandacht aan moet besteden. Je aangifte inkomstenbelasting bijvoorbeeld. Dat is toch vaak nog een flinke klus voor een zelfstandig ondernemer. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen maar kun je hiervoor een beroep doen op een ervaren administratiekantoor zoals bijvoorbeeld Boekzo in Uden. Zij verzorgen niet alleen je administratie maar coachen je ook bij het ondernemen. Veel administratiekantoren bevelen Tellow aan als hét boekhoudprogramma voor de zzp’er, je kunt het direct online downloaden en op je computer installeren.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook