Als je er over nadenkt om een zwembad in je tuin of in je huis te laten aanleggen, komt ergens in het proces de vraag naar boven wat het nou precies kost. Als je al een duidelijk beeld hebt van welke zwembaden kopen, kun je het beste naar een zwembadbouwer gaan of een adviescentrum. In dit artikel kun je een overzicht vinden van de kostenposten waar je rekening mee moet houden.

Precieze kosten voor een zwembad hangen sterk af van je wensen, het oppervlak, de ondergrond et cetera. Daarom kun je voor een goede schatting van de kosten altijd een gesprek aangaan met een zwembadbouwer in uw buurt. Het financiële plaatje van een zwembad ziet er vaak zeer verschillend uit. Maar de kosten die altijd gemaakt moeten worden zijn de kosten voor het aanleggen van het zwembad en het onderhouden van het zwembad.

Kosten voor het aanleggen van een zwembad

Zoals eerder gemeld lopen de kosten voor het aanleggen van een zwembad zeer uiteen. Er zijn sites die voorzichtige prijzen noemen. Zij beginnen meestal bij een bedrag boven de 20 duizend euro. Een zwembad laten aanleggen is dus een flinke investering, maar wel een die goed te onderbouwen is. Een zwembad voegt namelijk naast het plezier dat je eraan beleeft, ook waarde toe aan je huis. Mits het zwembad goed onderhouden is natuurlijk.

Kosten voor het onderhouden van een zwembad

Onder de kostenpost onderhoud vallen alle kosten die komen kijken bij het op peil houden van het water, het zwembad zelf en de arbeidskosten. Onderdelen van een zwembad zoals het filterzand in de skimmer moeten wel eens vervangen worden. Daarnaast moet het zwemwater de juiste pH waarde hebben. Een zogenaamde poolboy inschakelen is duurder dan zelf regelmatig het water testen, maar de waardes komen zo nauw dat er meestal wel enige kennis bij komt kijken. Daarnaast is het vaak een klusje die je uitstelt waardoor het water soms zelfs compleet vervangen moet worden. Ook dat kost uiteraard geld.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook