Veel mensen vragen zich af wat een laserbehandeling voor een bepaald gedeelte van het lichaam nu werkelijk kost. De kosten voor een laserontharingsbehandeling zijn bij goede klinieken namelijk vaak niet duidelijk terug te vinden.Dat is niet heel gek en we zullen je uitleggen waarom. Toch is het goed om prijzen te vergelijken en meerdere intakes aan te vragen.

Factoren

Aan een laserontharing behandeling van bijvoorbeeld de benen hangt een ander prijskaartje dan aan die van de schaamstreek of de oksels. Daarnaast spelen huidskleur en haarkleur een grote rol. Verder reageert iedereen ook weer anders op een dergelijke behandeling, wat ook meetelt met het bepalen van de kosten. Soms worden laserbehandelingen (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekering en dan kost het je dus weer minder dan iemand anders in precies dezelfde situatie. Neem contact op met je zorgverzekeraar als je wil weten of zij de behandelingen vergoeden.

Haartjes

Over het algemeen geldt de regel: hoe donkerder en dikker de haartjes zijn, hoe makkelijker deze zijn weg te laseren en andersom: hoe lichter de haartjes en donkerder de huid, hoe minder goed de laserbehandeling aanslaat. Dat betekent dus ook dat je in het laatste geval meer behandelingen nodig hebt en dus duurder uit bent. Blijf dus uit de zon voordat je een laserbehandeling ondergaat! Bij hele lichte of dunne haartjes kan zelfs een tegenovergesteld effect ontstaan en krijg neemt de haargroei juist toe. Donkere haartjes bevatten meer pigment. Het pigment zorgt ervoor dat de laser wordt opgenomen en vernietigd wordt. Heb je last van een hoge haardichtheid, dan heb je ook meer behandelingen nodig, waardoor de kosten oplopen.

Richtlijnen

De meeste laserontharingsklinieken hanteren wel richtlijnen als het gaat om de kosten. Zo worden mensen toch enigszins geïnformeerd over waar aan te denken kwijt te zijn voor de laserontharingsbehandelingen. Meestal worden er richtlijnprijzen per behandeling aangegeven. Veel laserontharingsklinieken rekenen geen kosten voor een intakegesprek. Zo kan men vrijblijvend langskomen om een inschatting te krijgen van de kosten voor een volledige behandeling, zoals bij Solution Clinic.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook