Als je op zoek bent naar nieuw gereedschap dan is het verstandig om eerst een goede vergelijking te maken welk stuk gereedschap het voordeligst is qua prijs/kwaliteit verhouding. Dit kan je een boel geld besparen, en is dat niet iets wat we allemaal wel willen? Hieronder een paar tips die je kunt gebruiken wanneer je gereedschap gaat kopen.

Merk of Merk-loos gereedschap kopen

Wat je vaak ziet in de gereedschapswereld is dat de grote, kwalitatief sterke merken vaak ook het duurst zijn. Dit is natuurlijk niet zonder reden, omdat ze kwalitatief ook echt beter zijn, maar er zit ook een waarde aan het logo waar je wel voor betaalt maar niks aan hebt. Het is verstandig om bij jezelf na te gaan om te afweging te maken tussen een merk zoals bijvoorbeeld Bosch of Metabo, of te gaan voor een goedkoper/merkloos apparaat. Dit is vooral van belang bij Elektrisch Gereedschap. Handgereedschap zoals hamers, sleutels en vijlen kun je vrijwel altijd wel gewoon van het huismerk van de bouwmarkt halen, omdat die toch nooit kapot gaan.

Eerste of Tweedehands

Wat je ook kunt doen is tweedehands gereedschap kopen om zo kosten te besparen. Hier zit wel een stuk meer riscico aan als dat je het gewoon in de winkel koopt. Je weet namelijk nooit wat er met het gereedschap is gebeurd voordat je het kocht. Ook kan het tijdens het testen prima lijken, maar tijdens het klussen opeens naar boven komt dat er toch wat mis is met het apparaat. Dit zou bijvoorbeeld een lamme accu kunnen zijn bij een Accuboormachine. Deze werkt prima als je hem een paar minuten laat draaien, maar daarna stopt de accu al vrij snel en moet je hem opnieuw opladen. Dat is natuurlijk flink balen en dan doe je een echte miskoop. Het advies is daarom om altijd van te voren zeker te weten dat de kwaliteit van het gekochte gereedschap goed is. De voorkeur gaat uit om het te kopen van iemand die je kent, in plaats van iemand die het op internet te koop aanbied.

Veiligheid

Tenslotte willen we je op het hart drukken om altijd verantwoordelijk te gaan klussen. Draag bij het slijpen een veiligheidsbril om jezelf te beschermen tegen vonken. Draag tijdens luid boren een oorbeschermer om jezelf te beschermen tegen permanente gehoorbeschadigingen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook