Tegenwoordig zijn er veel instanties en organisaties waar je je oude toestel kan inleveren. Er zijn instanties die ze inzamelen voor een goed doel, maar ook organisaties die ze inzamelen om te recyclen. De meeste organisaties betalen dan ook graag een bedrag voor je oude telefoon. Ze worden veelal hergebruikt en verkocht in bijvoorbeeld 3e wereld landen. Het zijn toestellen die na verloop van tijd toch weer een leuk geldbedrag opleveren. Toestellen die niet in goede staat verkeren worden helemaal uit elkaar gehaald. De materialen worden dan wel weer gebruikt. In iedere telefoon zitten edele metalen. Er zit zilver en goud in verwerkt en nog enkele duren materialen. Deze brengen in massa ook ontzettend veel op. Vooral het goud vinden veel mensen belangrijk.

Welke toestel heeft de beste marktwaarde?

Je hebt populaire en minder populaire toestellen. De minder populaire leveren natuurlijk lang niet zoveel op als een zeer populair toestel. De toestellen van Apple en Samsung zijn zeer populair bij inname en dan eigenlijk de iPhone het meest. Wanneer je een iPhone verkoopt aan een organisatie kan je in de meeste gevallen het meeste geld terug krijgen. De toestellen van Apple zijn dan ook het meest populair. Bij iphoneverkopen.net zie je welke aanbieder betrouwbaar zijn en goed, veilig en snel betalen. De toestellen leveren 2e hands een flinke duit op.

Verkopen aan organisatie of via online platvorm

De meeste mensen verkopen hun toestel nu nog via Facebook, Marktplaats of een ander online platvorm. Uiteraard ook hier zal je een aardig bedrag voor je toestel kunnen krijgen. Het probleem is echter dat je vaak vele uren bezig bent mensen te overtuigen dat het toestel werkt etc… Uiteindelijk zal de verkoop niet echt veel meer opleveren en in sommige gevallen zelfs minder dan via een organisatie die oude toestellen opkoopt. Verschillende aanbieders vergelijken kan je dus altijd even doen. Je weet zo in ieder geval wat zij geven voor je toestel.

Wacht niet te lang met kiezen
Verkopen aan een organisatie of via een online platvorm moet niet teveel tijd in beslag nemen. Toestellen zakken snel in waarde. Een oude iPhone mag dan wel veel waard zijn, maar ook deze zakt en dan krijg je er dus minder geld voor terug. Het is dus de hoogste tijd om je oude toestel te verkopen aan een organisatie.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook