Het leven wordt voor ouderen steeds moeilijker: de verzorgingstehuizen raken vol en gemeentes willen dat ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Veel ouderen zijn echter beperkt in hun mobiliteit en weten daardoor niet waar ze heen moeten. Molenaar is een van de instanties in Nederland die gespecialiseerd is in ervoor zorgen dat ouderen steeds langer thuis kunnen blijven wonen. Een van de oplossingen die zij bieden is een traplift. Een traplift wordt aan de trap in het huis vastgemaakt en zorgt ervoor dat ouderen veilig naar boven en beneden kunnen zonder het vermoeiende traplopen.

Een traplift kun je kopen of huren, maar wat is de beste en voordeligste optie voor u? In dit artikel volgen een aantal adviezen om te bepalen wat de beste optie in uw situatie is.

Wat is uw situatie
Het is belangrijk om te bepalen wat uw situatie is. Hoe staat het ervoor met uw gezondheid, wat is uw financiële situatie en hoe lang denkt u gebruik te maken van de traplift? Dit zijn vragen die u eerst voor uzelf moet beantwoorden om erachter te komen wat voor u de beste optie is.

Leveranciers
Er zijn in Nederland een aantal leveranciers van trapliften wat het erg moeilijk maakt om de juiste traplift te vinden. Gelukkig kunt u eenvoudig contact opnemen met een leverancier. U kunt vervolgens precies uw situatie uitleggen en zij weten dan wat voor u de beste optie is.

Nieuwe traplift kopen
De meeste ouderen kopen een geheel nieuwe traplift. Dit heeft als reden dat deze lang meegaat en over de laatste technische snufjes beschikt. Daarnaast heeft u een brede keuze en kan deze vaak terug verkocht worden aan de leverancier. Een prijsindicatie ligt tussen de €3.000 en €8.000, afhankelijk van het soort trap dat u heeft.

Tweedehands traplift kopen
Bij de aankoop van een tweedehands traplift is uw keuze een stuk beperkter. Het is slim om een tweedehands traplift bij een bedrijf te kopen omdat deze dan gecontroleerd is en u een onderhoudscontract aangeboden kunt krijgen. De prijsindicatie ligt tussen €2.000 en €6.000.

Traplift huren
Een traplift huren is alleen interessant als u een traplift maar tijdelijk nodig hebt, het gaat dan om een periode van 1 tot 2 jaar. U betaalt vaak in het eerste jaar een bedrag van ongeveer €2.000 voor het railsysteem en vervolgens betaalt u tussen de €100 en €150 per maand.

Conclusie:
1. Nieuwe traplift kopen: als uw financiële situatie het toe laat en u de traplift voor langere periode nodig heeft.
2. Tweedehands traplift kopen: als u een wat beperkter budget heeft en genoegen neemt met een wat ouder model dat mogelijk sneller versleten is.
3. Traplift huren: als uw financiële situatie een eenmalige grote uitgave niet toelaat en u de traplift voor een kortere periode nodig heeft.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook