Voor elk bedrijf is het correct bijhouden van de boekhouding verplicht. Je kunt de administratie uitbesteden of je kunt het zelf doen, dit hangt af van de situatie. Het is wel van belang dat je basiskennis over boekhouden hebt.

1. Begin direct
Zodra je jouw bedrijf opstart is het belangrijk om meteen te beginnen met het bijhouden van de administratie. In het begin zal je wat meer kosten maken en deze zijn mogelijk fiscaal aftrekbaar. Bewaar dus elke factuur/bonnetje zodat je deze in kunt dienen. Ook is het sowieso fijn om de inkomsten en uitgaven vanaf het begin netjes op papier te hebben, dit voorkomt later extra werk.

2. Belastingdienst
De Belastingdienst stelt eisen aan de administratie, zo moeten documenten 7 jaar bewaard worden. De volgende onderdelen vallen volgens de Belastingdienst onder een zakelijke administratie:

– Grootboek
– Debiteurenadministratie
– Crediteurenadministratie
– Voorraadadministratie
– In- en verkoopadministratie
– Loonadministratie

3. Hoe zet je een administratie op?
Zorg ten eerste dat je een zakelijke rekening opent. Dit is een stuk gemakkelijker omdat je zo je zakelijke inkomsten en uitgaven direct in beeld hebt. Je hoeft geen rekening te houden met privé uitgaven.

Zodra je je ingeschreven hebt bij de KVK moet je officieel btw gaan betalen. Er zijn ook fiscale voordelen voor ondernemers, zoals de zelfstandigenaftrek of de meewerkaftrek. Belangrijke voorwaarde hiervan is dat je voldoet aan een urencriterium. Deze moet blijken uit je administratie: houd dus ook je uren en werkzaamheden goed bij.

4. Bewaar je documenten digitaal
Je zal merken dat het aantal documenten dat je moet bewaren snel toe zal nemen. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig om te gaan en niks kwijt te raken. Door je documenten digitaal te bewaren bespaar je veel tijd.

Met een document management systeem kun je al je documenten digitaal op één plek bewaren. Het beheer van documenten wordt geautomatiseerd zodat de documenten makkelijk beschikbaar zijn. Op deze manier heb je altijd een overzichtelijke plek om je documenten te bewaren en om snel bepaalde documenten terug te vinden.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook