Werk jij al met het nieuwste document management software? Dan ben je alvast goed op weg met het besparen op papier. In deze blog gaan we nog een aantal bespaartips geven voor op het kantoor.

Licht en geluid

Hoe vaak heb jij het zelf meegemaakt dat het licht (of de radio) aanstaat op kantoor terwijl er niemand aanwezig is? Spreek daarom met alle collega’s het volgende af; diegene die als laatste de werkplek verlaat moet al het licht en geluid uitzetten. Dan bespaar je energie en geld!

Printen?

Tegenwoordig doen we al veel minder printen dan vroeger. Toch wordt het zo nu en dan nog wel eens onnodig gedaan. Probeer om goed na te denken of je wel echt moet printen of dat je het document kan verwerken zonder het te printen.

Scherm op zwart

Werk jij achter de computer? Probeer dan om je scherm uit te zetten of je laptop dicht te klappen voordat je pauze gaat houden. Ook kan je tijdens werktijd de resolutie van je scherm iets lager zetten om ook zo wat stroom (dus geld) te besparen.

Geen verwarming…

Waarom zou je onnodig de verwarming warm stoken op kantoor als je ook gewoon een vest of dikke trui mee kan nemen? Natuurlijk begrijpen we het maar al te goed als je de verwarming toch aanzet, maar de verwarming kan in dat geval ook wel een graadje kouder dan normaal.

Ga voor duurzame energie

Je hebt grijze of groene stroom maar wat is het verschil? Grijze stroom wordt opgewekt door de verbranding van fossiele brandstoffen en groene stroom door duurzame energiebronnen. Wanneer je voor groene stroom kiest ben je vaak iets duurder uit maar tegelijkertijd wel duurzamer bezig. Als je een langetermijninvestering wilt maken kan je ook voor je eigen zonnepanelen gaan. Dankzij deze zonnepanelen zal je over een aantal jaren flink wat geld kunnen besparen!

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook