Als bedrijf zijnde is het altijd verstandig om er goed over te denken. Het geven van promotieartikelen of promotiemateriaal. Het kan een positief effect hebben op de potentiële klanten en ook op de bestaande klanten. Het is dan wel van belang dat er goed wordt nagedacht over het geschenk dat je van plan bent om te geven. Het geven van het verkeerde geschenk kan namelijk negatief werken. Dit artikel geeft een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij het juiste kiest om te geven.

Ga niet voor goedkoop

Natuurlijk is het altijd fijn als je minder geld uit hoeft te geven. Echter kan deze zuinigheid negatieve gevolgen hebben als het gaat om het geven van een geschenk. Vaak komen goedkope promotieartikelen uit Azië en dan vooral uit China. Je kan wel 1000 powerbanks kopen uit China om weg te geven op de beurs, maar als deze na twee keer gebruiken kapot zijn zal dit de ontvanger negatief beïnvloeden. Verder straalt het ook minder uit als op het product een term staat als “made in China”. De producten uit dit soort landen staan al bekend om hun slechte kwaliteit en ook slechte omstandigheden waaronder de producten worden gemaakt.

Daarnaast zijn goedkope cadeaus vaak ook suffe cadeaus. De powerbank die net werd genoemd is bijvoorbeeld een cadeau dat de laatste jaren erg veel wordt weggegeven als promotiemateriaal. Daarnaast worden er ook vaak dingen als een pen, zonnebril of tasje weggegeven. Natuurlijk artikelen die altijd bruikbaar zijn maar erg bijzonder zijn ze niet. Het kan dus verstandiger zijn om 100 duurdere geschenken weg te geven dan 10.000 goedkope artikelen waar de ontvangers niks aan hebben. Denk dus goed na wat je als bedrijf wilt uitstralen met het geven van het geschenk voordat je besluit om promotiemateriaal aan te schaffen.

Kijk naar het resultaat dat je wilt bereiken

Het belangrijkste doel van promotiemateriaal is vaak toch wel het bedrijf onder de aandacht brengen van de ontvangers. Vaak wordt dit gedaan door het logo of de naam van het bedrijf te verwerken in het geschenk. Een geschenk dat vaak gebruikt wordt zal er dan namelijk voor zorgen dat de ontvanger vaak in aanraking komt met het logo of de naam van je bedrijf. Dit betekent dat het van essentieel belang is dat het gegeven geschenk ook echt gebruikt gaat worden.  Koop dus geen materiaal dat na twee keer gebruiken ergens in een la ligt of al in de prullenpak. Denk na over een geschenk dat de ontvanger nog niet heeft en voor langere tijd kan gebruiken.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook