Zodra de vakantieperiode in zicht is, gaan we massaal met zijn allen op zoek naar een vakantie. Zo zijn er ook mensen die alles zelf regelen of gaan rondreizen en dus alleen op zoek zijn naar goedkope vliegtickets. Met welke maatschappij vlieg jij dit jaar? En waarom? Er zijn een hoop factoren die invloed hebben op onze keuzes.

Luchtvaartmaatschappijen op social media

Het is een trend die we steeds vaker zien … luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op social media (Twitter, Facebook). Social media is een manier geworden om je bedrijf te promoten en leuke acties weg te geven aan de klant. Wel slim, want zo creëer je loyaliteit en ook nog eens naamsbekendheid. Zijn het de aantrekkelijke winacties, het aantal volgers of de grappige acties die ons doen kiezen voor die ene maatschappij? Veel factoren hebben uiteindelijk invloed op onze keuze.

In the picture

We zien steeds vaker dat luchtvaartmaatschappijen een band met hun klanten willen creëren en veel aan loyaliteit doen. Denk aan de vele verjaardagsacties van KLM, waar klanten verrast werden met kleine cadeaus wanneer ze een tweet plaatste of het actief twitteren met BNérs. Andere maatschappijen geven reizen weg met speciale gebeurtenissen, bijvoorbeeld Transavia die reizen weggeeft naar de zonsverduistering Eclipse. Zijn dit dan de factoren waarom we met een maatschappij vliegen? Of vlieg jij liever met die ene maatschappij omdat iedereen die kent?

Het bekende probleem

Vaak zien we er erg tegenop, om 4, 5, of misschien wel langer dan 7 uur in het vliegtuig te zitten. We worden al gauw claustrofobisch bij de gedachte dat we met onze knieën in onze nek zitten opgevouwen en ons ook niet teveel naar links of naar rechts moeten bewegen. Zo weten we dat bepaalde maatschappijen erg goedkoop zijn, maar dus ook minder comfort bieden. Gebruik dus vergelijkingssites om de prijzen van verschillende maatschappijen te vergelijken. Je hebt meteen alle maatschappijen in een handig overzicht en het is makkelijk om een keuze te maken. Of houd jij toch liever de social media in de gaten?

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook