Een applicatie die korting geeft op je autoverzekering? Dat klinkt niet alleen goed, het wordt binnenkort waargemaakt. De applicatie genaamd Flo gaat samenwerken met verzekeraar Whoosz. De app houdt het rijgedrag van de gebruiker bij en hangt hier een score aan. Met die score kan de gebruiker in de toekomst tot 100 euro per jaar besparen op zijn verzekering. Gebruikers die slipcursus Zandvoort hebben gevolgd, hebben vaker een hoge score waardoor zij meer kunnen besparen.

Primeur

Andreas Willemse, de productmanager van de Nederlandse app Flo laat weten dat de samenwerking tussen een app en een verzekeraar nog niet eerder in dit jasje is verschenen. Wel is er eerder getest door verzekeraars met een eigen app maar dat leidde tot onrust. De klanten waren bang dat hun privégegevens werden aangetast en ongewenst werden gedeeld. Willemse verzekerd mensen dat Flo geen persoonlijke gegevens zoals locatiegegevens deelt met de verzekeraar en slechts de score laat zien. Ook zal de verzekeraar niet kunnen zien op welke tijden is gereden en hoeveel kilometers daarbij werden gemaakt. Volgens Willemse hoeven gebruikers zich dus geen zorgen te maken over hun privacy schending aangezien dat juridisch is afgedekt. Tevens worden de gegevens die de app verzamelt versleuteld opgeslagen om er zeker van te zijn dat ze niet uitlekken.

Fraude gevoelig?

De app werkt in eerste instantie automatisch. Hij slaat aan wanneer hij opmerkt dat de gebruiker zich in een auto bevind, maar de gebruiker kan de app ook handmatig aanzetten. Op dat moment gaat de app metingen doen en verzamelt hij deze in het profiel van de gebruiker. Aan elke rit wordt dan een cijfer verbonden. Aan het einde van de rit kunnen gebruikers aangeven of zij zelf hebben gereden of dat zij slechts passagier waren. Ritten kunnen overigens ook verwijderd worden. Willemse zegt dat het geen zin heeft voor de score om alle ritten met een slechte score te verwijderen. Als dat wel gebeurt kan Flo een onderzoek instellen naar fraude. Die wordt dan uitgevoerd door een derde partij.

De app is nu verkrijgbaar (zonder koppeling met de verzekeraar) in de iOS app store en google play store en is inmiddels al ruim 170 duizend keer gedownload. Flo gaat hoogstwaarschijnlijk binnenkort uitbreiden naar het buitenland.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook