Iedereen weet dat geld lenen nou eenmaal geld kost. Banken en andere geldleners waarschuwen er vaak voor en de hoge rente nodigt gewoon niet altijd uit tot het leven van een geldbedrag. Soms kom je er gewoon niet onderuit. Je hypotheek is bijvoorbeeld voor het overgrote deel van de mensen nodig om een eigen huis te kunnen financieren. Maar ook het opstarten van een bedrijf kost soms een startkapitaal wat je nog niet hebt. Funding Circle is best bereid je hierbij te helpen. Maar wat is er nou belangrijk als je nadenkt over het leven van een startbedrag om je eigen bedrijf van de grond te krijgen? Lees verder om daarover wat meer te weten moet komen.

Doe Marktonderzoek

Natuurlijk moet je van tevoren goed marktonderzoek doen. Kijk daarbij of er voldoende vraag is naar de dienst of het product dat je aan wilt gaan bieden. Je moet immers wel rond kunnen komen en het liefst nog wat winst maken ook. Daarvoor moet je, of je nou een kapperszaak, kledingwinkel of klusbedrijf wilt opzetten, al enigszins op een toekomstige klantenkring kunnen rekenen. Let daarbij ook goed op de regio waarin je wilt gaan starten. Het kan best zijn dat er in jouw dorp al genoeg loodgieters of tuinmannen zitten maar ze in een stad een eindje verderop juist zitten te springen om een goede elektronicawinkel. Kortom: weet dus waar je aan begint en bereid je op dat gebied alvast goed voor. Ook je bank zal namelijk willen zien hoe jij denkt winst te gaan draaien.

Maak Berekeningen

Als je eenmaal weet dat je wel een aantal klanten zult kunnen verwachten, maak dan eens wat berekeningen. Bekijk eens hoeveel klanten je ongeveer nodig zult hebben om rond te komen en hoe groot de kans is dat die klanten op komen dagen in het gebied waar jij opereert? Daarna kun je een berekening maken. Neem in die berekening ook het terugbetalen van je lening mee. Hoeveel houdt je daarvoor per maand voor over? Is de termijn waarop je je lening kunt terugbetalen wel reëel of ben je echt jaren bezig om de starterslening terug te betalen? En zul je meteen al kunnen beginnen met terugbetalen of zal eerst je klantenkring nog wat opgebouwd moeten worden?

Andere opties

Je kunt natuurlijk ook wat andere opties overwegen zonder dat je meteen een lening aanvraagt. Een advocaat wil natuurlijk vroeg of laat wel een eigen kantoor hebben. Maar dat hoeft misschien helemaal niet meteen. Misschien kun je de eerste tijd wel vanuit huis werken. Die extra slaapkamer kan wie weet (tijdelijk) omgebouwd worden tot kantoorruimte of werkruimte. Zo kun je alvast een klantenkring opbouwen voordat je een pand gaat huren of kopen. Er is dan kans dat je, als je echt gaat huren of kopen, alvast wat eigen geld kunt inleggen. Op die manier hoef je minder geld te lenen. Over alles wat je leent betaal je namelijk ook rente. En je kunt wel het allerduurste tuingereedschap willen, maar soms is het gewoon beter daar nog even voor te sparen. Kortom: benk goed of de lening nu op dit moment echt nodig is en of het jouw omzet zal vergroten.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook