Binnenkort kunnen kinderen nog veiliger gebruik maken van de diensten van Google. Google is van plan op korte termijn Kanalen als Gmail en YouTube kindvriendelijk te maken, zodat ze ook een veilig online platform kunnen bieden voor kinderen onder de 13 jaar oud. Aangezien kinderen van tegenwoordig groot worden met een computer, typeles krijgen op de computer, online spelletjes spelen en online beter de weg lijken te vinden dan menig volwassene, lijkt dat geen slecht plan.

Speciale kinderpagina’s

De diensten van Google zijn eigenlijk verboden voor kinderen, maar Google beperkt zich slechts tot het vragen naar de leeftijd wanneer iemand een Google-account aan wil maken. Dat is dus makkelijk te omzeilen voor kinderen en daarom wil Google hier zijn aandacht op richten de komende tijd. Kinderen moeten veilig kunnen surfen op internet binnen de diensten en kanalen van het bedrijf. Google is voornemens dit te gaan doen door aparte kinderpagina’s te bouwen van bestaande kanalen als Gmail en YouTube. Het enige dat verandert is dat ze speciaal voor kinderen worden en dus veel veiligere content.

Ouders kunnen kinderen makkelijk schaduwen

Een ander groot voordeel van de kindvriendelijke diensten van Google is dat ouders de mogelijkheid hebben om hun eigen Google-account te koppelen aan die van hun kind, zodat ze kunnen zien waar ze mee bezig zijn online. Het is nog niet helemaal helder in welke mate het internetgebruik kan worden geschaduwd.

Haken en ogen

Zoals beschreven zijn het plannen van Google, maar het is iets ingewikkelder dat het misschien lijkt. Er zitten nogal wat haken en ogen aan de voornemens van het bedrijf, omdat er rekening gehouden moet worden aan Amerikaanse wetten die beschrijven dat bedrijven geen informatie mogen verzamelen van internetgebruikers die jonger zijn dan 13 jaar. Er mogen zelfs geen cookies worden bijgehouden. Aangezien Google juist geld in het laatje brengt met deze truc is het nog niet helemaal duidelijk waar Google naartoe wil met de nieuwe kindvriendelijke accounts. Wat ook onduidelijk is, is de reden waarom Google opeens deze weg in wil slaan terwijl hier nog nooit eerder aandacht aan is besteed.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook