Top 10 energiebesparende tips
We zijn er veel mee bezig, besparen. Overal en altijd zoeken wij naar aanbiedingen waardoor onze boodschappen, vaste lasten en andere aankopen net wat draaglijker worden. Daarom hebben wij een top 10 samengesteld met wat handige energiebesparende tips. Begin zo snel mogelijk en zie uw energierekening dalen!

Begin met het uitzetten van de stand-by modus van uw apparaten.

Veel apparaten in uw huis staan vaak op stand-by. Dit houdt in dat ze nog wel energie gebruiken. Door apparaten voortaan af te sluiten bespaart u al snel 10 procent aan energie. Om wat handigheid hierin te krijgen is het bijvoorbeeld een idee om al uw apparaten die standby staan op stekkerdozen aan te sluiten met een schakelaar zodat u met een druk op de schakelaar de apparaten uit kan zetten. Zet daarnaast na het gebruik van apparaten het apparaat uit. Vaak heeft u de optie om een sluimerstand in te stellen. Maak hier gebruik van! Stel een sluimertijd in waardoor een apparaat na een aantal minuten waarin geen activiteit is geweest op het apparaat zichzelf uitschakelt.

Verwijder niet gebruikte opladers.

energieverspilling kan komen door kleine dingen. Een daarvan zijn niet gebruikte opladers. Deze gebruiken namelijk ook energie. Dit kan zelfs 12 procent van uw energie betreffen en dit kun je gemakkelijk besparen.

Overstappen

Bij energieleveranciers valt soms ook wat te besparen. Vergelijk daarom goed welke kosten iedere maatschappij met zich meebrengt. Overstappen is vaak snel geregeld en kan u op jaarbasis zo’n 200 euro laten besparen.

De uiteindelijke top 10

– Vervang gloeilampen door spaarlampen of ledlampen.
– Isoleer je huis goed. Dit vermindert de tocht.
– Maak gebruik van de waslijn in plaats van de droger..
– Haal stekkers die je niet gebruikt eruit.
– Zet apparaten uit in plaats van op de stand-by modus.
– Houd pannen afgesloten bij het bereiden van een maaltijd.
– Wanneer je een kamer verlaat en niemand is er meer aanwezig, zet de lamp uit.
– Zet de verwarming een graadje lager en draag bijvoorbeeld een warme trui.
– Zet je verwarming lager als je weet dat je zo gaat slapen.
– Probeer je was te wassen op een zo’n laag mogelijk temperatuur.

 

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook