Het echtscheidingsconvenant is feitelijk de basis van jullie scheiding. In dit convenant staan alle afspraken die jullie hebben gemaakt met betrekking tot het ontbinden van jullie huwelijk. Het echtscheidingsconvenant opstellen is daarom één van de belangrijkste zaken die rondom jullie scheiding geregeld moeten worden.
Een goed echtscheidingsconvenant is niet alleen de juridische maar ook de praktische basis van jullie leven zonder elkaar. Afspraken gemaakt in het convenant zijn bindend. Het nakomen van deze afspraken kan vaak zonder tussenkomst van de rechter worden afgedwongen. Een goed convenant voorkomt onnodige discussies en ergernis achteraf.
In onze bemiddelingsgesprekken nemen wij ruim de tijd om jullie ideeën en wensen over de afspraken in het convenant te inventariseren. Wij zorgen ervoor dat jullie beiden de ruimte krijgen om jullie wensen kenbaar te maken en informeren jullie over de financiële, fiscale én juridische gevolgen. Ook zorgen we ervoor dat het convenant volledig is en alle, voor jullie relevante, zaken in het convenant opgenomen worden. Hierbij kun je denken aan afspraken over de verdeling van jullie bezittingen, alimentatie, de verdeling van jullie pensioenen en eventueel het ouderschapsplan.
Ieder convenant is voor ons uniek, wij werken niet in standaarden. Dat betekent dat jullie van ons mogen verwachten dat wij de nodige tijd en aandacht besteden aan jullie convenant en een convenant opstellen dat past bij jullie situatie. Het door ons opgestelde echtscheidingsconvenant wordt samen met het verzoek tot echtscheiding en alle andere relevante stukken door onze advocaat aan de bevoegde rechtbank toegezonden. Het convenant maakt deel uit van de uiteindelijke echtscheidingsbeschikking.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook