Er zijn nogal wat datingsites voor hoger opgeleiden (eDarling, e-Matching, Parship), maar nu is er zelfs een dating app waar zelfs enkel de rijksten der aarde goed genoeg voor worden geacht. Mogelijk slecht nieuws voor dat soort dating sites dus.

Tinder is voor ‘alle soorten mensen’, zoals ze dat zelf zeggen, terwijl Luxy exclusief voor de top 1% van de rijkste inkomens is. Het is naar eigen zeggen een miljonairsclub, en de gebruikers die de app gebruiken zijn vooral CEO’s, fotomodellen, ondernemers, investeerders, Hollywood sterren, dokters, advocaten, en ga zo maar door. Direct al na het installeren wordt er om je jaarinkomen gevraagd, waarbij $100.000 het minimum is. Volgens Luxy is het gemiddelde jaarinkomen van de gebruikers $250.000, maar of dat het opgegeven jaarinkomen of het werkelijke jaarinkomen is, dat is niet geheel duidelijk…

Verder is de app ongeveer gelijk aan Tinder; wellicht is dat ook de reden dat ze zich als ‘Tinder, maar zonder de arme mensen’ bestempelen. Je krijgt foto’s te zien, en als de persoon op die foto leuk vindt dan swipe je naar rechts, en in de overige gevallen naar links. Als jouw liefde wordt beantwoord dan laat Luxy je dat weten en kunnen jullie met elkaar praten. Bijzonder en tekenend voor Luxy is de openingszin die op een van de screenshots prijkt: ‘Your private jet looks cool’.

Aantal gebruikers van de Luxy Dating App

Het spijtige is dat er nergens iets van neutrale cijfers of statistieken over de app te vinden zijn. Het aantal downloads in de Play Store ligt tussen de tien- en vijftigduizend, maar nergens is te vinden hoeveel mensen de app actief gebruiken en of die echt allemaal tot de rijkste 1% behoren. We gebruiken steeds meer singles een dating app op hun smartphone omdat dit vaak efficiënter is dan een datingsite

Focus op geld

Dat de app zich focust op de rijken is dus wel duidelijk, maar of iedereen die er een account heeft ook echt rijk is… Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het vooral ‘alle soorten mensen’ zijn die de app even willen uitproberen en (rijke) aapjes willen kijken. Hebben mensen die echt dik geld hebben zo een app nodig?

Het is dan ook een vreemde beslissing geweest om de app niet gratis te maken. Als je je dan toch op de rijkste personen richt, maak de app dan gewoon de duurste die er is, dan hou je vanzelf alleen je doelgroep over. De Luxy Dating app is beschikbaar voor iPhone en Android toestellen.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook