Verwarming is de voorbije jaren steeds uitdrukkelijker aanwezig op uw energiefactuur. De energieprijs is flink omhoog gegaan en daarmee natuurlijk ook de kostprijs van uw verwarming. Dit heeft er voor gezorgd dat steeds meer en meer mensen er voor kiezen om te investeren in duurzame vormen van energie. Ook groene energie wordt naar de voorgrond gebracht door middel van bijvoorbeeld de zonnecollectoren en zonnepanelen. In principe zijn er echter geen grote investeringen nodig om de prijs van uw verwarming omlaag te kunnen halen en we vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Beperk het warmteverlies

Heel wat gezinnen investeren duizenden tot tienduizenden euro’s in een nieuwe verwarmingsinstallatie zonder er rekening mee te houden dat men eigenlijk eerst zou moeten controleren of het op vlak van isolatie allemaal nog wel goed zit. Wanneer de isolatie van uw woning niet goed is en er daardoor warmteverlies optreedt kunt u nog zo’n grote en stevige installatie kopen als u zelf wil, u zult altijd een hoge energiefactuur blijven hebben en de temperatuur zal nooit echt optimaal zijn. U doet er dan ook goed aan om in eerste instantie te investeren in een degelijke isolatie zodat het warmteverlies zoveel mogelijk wordt beperkt. Stoken met verschillende soorten hout is uit den bozen wanneer u echt wilt besparen op uw energie kosten.

De invloed van isolatie op mijn verwarming prijs

Het spreekt voor zich dat, hoe meer warmte er verloren gaat, hoe meer warmte er opnieuw dient te worden aangemaakt. De productie van die extra warmte zorgt er voor dat er meer energie nodig is en die energie kost natuurlijk aardig wat geld. Isolatie kost in eerste instantie dan wel een beetje geld, dat geld heeft u al snel terugverdiend door de besparingen op uw energiefactuur. In dat opzicht heeft de isolatie dus met andere woorden een grote invloed op uw energiefactuur en niet voor één keer, maar voor verschillende maanden of jaren.

Bespaar op uw verwarming door zonnepanelen

Wanneer u dan uiteindelijk toch wenst te investeren in een nieuwe installatie om uw verwarming te regelen kunt u er eventueel voor kiezen om te investeren in zonnepanelen of zonnecollectoren. Zonnepanelen kunnen elektriciteit produceren waardoor u geen elektriciteit dient “aan te kopen” voor het laten werken van uw verwarming terwijl zonnecollectoren water kunnen opwarmen zodat dat opgewarmde water vervolgens gebruikt kan worden voor uw centrale verwarming. Het zijn stuk voor stuk twee interessante mogelijkheden om te besparen op uw verwarming, maar ze vergen wel allebei een aanzienlijke investering. Deze investering is door gebruik te maken van de vele subsidies en fiscale voordelen gelukkig op relatief korte termijn terugverdiend.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook