Je kunt op bijna alles geld besparen, niet alleen op ingewikkelde financiële producten als een hypotheek of verzekering, maar ook op simpele dagelijkse behoeften als een brood of een stuk kaas. Dat doe je door producten te vergelijken op basis van de prijs-kwaliteitverhouding. In dit artikel op zakcent.nl gaan we het niet hebben over hypotheken, verzekering of levensmiddelen, maar over het vergelijken van dakkapellen en kozijnen en hoeveel je op deze relatief grote investeringen kunt besparen.

Wat is het en wat kost het?

Eerst zullen we uitleggen wat een dakkapel is, de definitie van een kozijn is bij de meesten namelijk wel bekend. Een dakkapel is doorgaans een rechthoekig bouwwerk dat wordt geplaatst op een schuindak, met als voornaamste doel het behalen van ruimtewinst en als iets minder belangrijk doel het creëren van meer natuurlijk licht. Nog steeds kiezen veel mensen voor een dakkapel, omdat het goedkoper is dan verhuizen en toch zorgt voor de noodzakelijke extra (slaap)kamer.

De meest verkochte dakkapel is de kunststof dakkapel met platdak, dit is een kapel met een houten constructie, kunststof buitenkant en kunststof kozijn. Kunststof dakkapellen kosten ongeveer 1.300 euro per strekkende meter, voor dat geld is de dakkapel geplaatst en is ook de btw betaald. Kozijnen van kunststof worden tegenwoordig het meest verkocht, gevolgd door houten en aluminium kozijnen. Een kunststof kozijn kost per vierkante meter 750 euro, dat is inclusief glas, montage en btw. Dat betekent dat een kunststof raamkozijn van 2 bij 1,5 meter 2.250 kost en een dakkapel van 4 meter breed een slordige 5.200 euro.

Hoe kan je besparen op dakkapellen en kozijnen?

Zoals je kunt lezen in de vorige alinea zijn een dakkapel en kozijnen niet bepaald kleine investeringen, er kan dan ook veel op worden bespaard. Dat kan door gebruik te maken van vergelijkingssites voor dakkapellen en kozijnen, na de aanvraag ontvang je niet direct prijzen in de mailbox, zoals bij verzekeringen, maar je wordt benaderd door dakkapel- en kozijnleveranciers die na enkele vragen een offerte voor je maken. Bij de meeste vergelijkingssites voor dakkapellen en kozijnen ontvang je van 5 of 6 leveranciers een offerte op maat en je zult merken dat op zowel een dakkapel als kozijnen duizenden euro’s kan worden bespaard, sommige sites beloven zelfs een besparing van 30 procent.

Wanneer je een kunststof dakkapel wilt kopen van 3 meter breed en ook nog 12 vierkante meter aan houten kozijnen wilt vervangen door kunststof exemplaren, dan kost dat zonder vergelijken 12.600. Door te vergelijken kan zomaar 2.000 tot 3.000 euro worden bespaard, een leuk bedrag dat natuurlijk gebruikt kan worden voor andere zaken. Voorbeelden van vergelijkingssites voor dakkapellen en kozijnen zijn dakkapel-prijzen-vergelijken.nl en kozijnen-web.nl.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook