Piano spelen is meestal een dure hobby, waardoor veel mensen toch maar het pianospel links laten liggen. We hebben het dan met name over het piano leren spelen bij een muziekschool of een privé leraar aan huis. Je betaald in dit geval voor de ondersteuning en begeleiding van een ervaren pianist en dat kost geld. Maar zijn er ook andere manieren om piano te leren spelen? Ja, die zijn er. Denk maar eens aan een online piano cursus. Deze cursussen zijn gewoon via het internet te verkrijgen voor een klein bedrag. Wil je weten wat de voordelen zijn van deze cursussen? Lees dan snel verder voor meer informatie over deze populaire manier van piano leren spelen.

Wat zijn de voordelen van online piano spelen?

Het volgen van online pianolessen brengt veel voordelen met zich mee. Zoals gezegd betaal je vrij weinig voor zo`n cursus en krijg je er een hoop voor terug. Daarnaast kun je gewoon zelf bepalen wanneer je gaat piano spelen. Wanneer je hebt betaald betekent dit ook dat je eigenaar wordt van de cursus. Hierdoor kun je altijd en overal gebruik maken van de piano cursus zonder meer te betalen (levenslang plezier). Daarnaast wordt een online piano cursus vaak geleverd met een online account. Op dit account kun je vervolgens inloggen om tal van oefeningen te kunnen volgen. De cursus bestaat dan ook voornamelijk uit filmpjes en afbeelding om het pianospel nog duidelijker te maken.

Wat zijn de nadelen?

Zitten er ook nadelen aan online pianolessen? Ja ook deze cursus kent een paar nadelen. Ten eerste moet je jezelf motiveren om piano te gaan spelen. Online cursussen zijn dan ook met name gericht op de zelfstudie van de cursist. Het is bijvoorbeeld verstandig om samen met familie/vrienden de cursus te volgen. Zo sta je er niet alleen voor en wordt het piano spelen al een stuk leuker. Omdat de cursus met name gericht is op zelfstudie krijg je dus ook geen begeleiding. Wel is er een mogelijkheid om contact op te nemen met de maker/auteur van de cursus. De maker is meestal zelf pianist en kan jou dan al snel verder helpen met handige tips & trucs.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook