Wanneer je begint met gitaar spelen kan alles behoorlijk prijzig zijn. Je hebt namelijk een gitaar nodig, accessoires en natuurlijk gitaarlessen. Veel gitaristen weten wel dat ze met een voordelige gitaar prima uit de voeten kunnen, maar welke gitaarlessen ze nou moeten kiezen is een heel ander verhaal. Om je als beginnende gitarist op weg te helpen behandelen we in deze blog de verschillende soorten gitaarlessen.

Gitaarlessen volgen bij een muziekschool

Het volgen van gitaarlessen bij een muziekschool is vaak erg prijzig. Je krijgt namelijk begeleiding van een gitaarleraar, waarna je dan ook betaald. Daarnaast is het ook zo dat je de gitaarlessen aangeboden krijgt in groepsverband. Dit is vaak leuk en leerzaam, want je leert van de andere gitaristen een hoop nieuwe dingen. Toch zullen de eerste lessen van een muziekschool voornamelijk gericht zijn op het notenschrift. Dit is vaak erg demotiverend, want je zal niet binnen een paar maanden leuke gitaar liedjes gaan spelen.

Privé gitaarlessen

Deze variant van het volgen van gitaarlessen is bijna onbetaalbaar. Je krijgt namelijk één op één les van een gitaarleraar. Daarnaast is deze manier wel ontzettend effectief, omdat je bij fouten direct gecorrigeerd wordt. Ook hebben privé gitaarlessen het voordeel dat ze erg flexibel zijn. Je kunt namelijk als cursist zelf bepalen wanneer je gitaarles wil volgen.

Online gitaarcursus bestellen

Het bestellen van een online gitaarcursus is voor beginners misschien wel het beste. Zo maken online gitaarlessen het gitaar spelen ook mogelijk voor beginners met een beperkt budget. Je betaald namelijk eenmalig een bedrag. Gemiddeld is dit ongeveer 50 euro. Hiervoor krijg je 20 a 30 lessen, welke je zelfstandig dient te volgen. Dit is dan ook gelijk het nadeel van een online gitaarcursus. Toch is begeleiding per mail wel mogelijk met de maker van de cursus. Daarnaast mag je natuurlijk zelf bepalen wanneer je les wilt volgen. Bijvoorbeeld in de bus, thuis of op school.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook