In België zijn er dagelijks 200 huishoudens de dupe van inbrekers die hebben toegeslagen in hun woning. Dat is veel en dat kan beter. Er zijn nog veel simpele maatregelen die kunnen worden getroffen die inbrekers buiten houden. Wij geven je enkele tips om ongewenste gasten af te schrikken.

Denk na

Het is vaak niet moeilijker dan even in de huid van de inbreker te kruipen. Wat denkt een inbreker als het helemaal donker is in huis? Juist, dat er niemand thuis is. Laat dus altijd een lichtje branden als je weg bent in en om het huis. Zet ook nooit op Facebook dat je weg bent, want dan maak je het inbrekers wel heel makkelijk. Hoe komt een inbreker binnen? Inderdaad, vaak door een raam of de voordeur. Sluit deze dus altijd en zorg dat er geen gereedschap voor het oprapen ligt dat inbrekers kunnen gebruiken om je woning binnen te dringen. Denk bijvoorbeeld aan een trapje of aan hamers en schroevendraaiers. Hiermee kunnen inbrekers sloten forceren.

Alarm en camera’s

Inbrekers zullen jouw huisje snel voorbij lopen als ze zien dat je je woning bewaakt met een alarmsysteem dat is aangesloten op een centrale en als je camera’s hebt geplaatst. Het kost wel wat centen, maar het kan je een hoop ellende besparen. Heb je dergelijke maatregelen getroffen, neem dan altijd contact op met je verzekeringsagent, omdat je premie van je brandverzekering vaak omlaag gaat na dergelijke aanpassingen. Verzekeraars lopen namelijk minder risico dat ze in de toekomst veel geld aan jou kwijt zullen zijn.

Overige maatregelen

Je maakt het inbrekers ook niet aantrekkelijk om jouw huis binnen te dringen wanneer je goede, degelijke sloten gebruikt, een deurdranger, dubbel glas, rolluiken, buitenverlichting met een sensor en dergelijk. Doe de poort altijd op slot en doe hetzelfde met de garagedeur en/of keldergaten.

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook