Internet is het openbaar netwerk voor computernetwerken over de hele wereld. Het wordt ook wel het World Wide Web genoemd. Echter dit is slechts één van de vele diensten die via internet geleverd kunnen worden. Daarnaast kunnen ook email en VoIP (= Voice over IP) via internet verstuurd worden, maar ook minder bekende zoals File Transfer Protocol en Usenet. Velen van ons hebben ook wel eens van KPN glasvezel gehoord.

Alles in 1 abonnement

Als je net verhuisd bent, dan moet er heel wat geregeld worden. Je moet de overstap van je vaste telefoonaansluiting regelen, je wilt televisie kunnen kijken, maar je wilt natuurlijk ook gebruik kunnen maken van internet op je computer, tablet en mobiele telefoon. Het is logisch dat je een goede en snelle, maar ook veilige internetverbinding wilt hebben. Maar waar vind je nu een zo’n goede en snelle internetverbinding?

Ten eerste moet je een keuze gaan maken over de toegang tot internet. Je kunt gebruik maken van verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen om de internetverbinding tot stand te laten komen via de kabel, draadloos of via het netwerk van mobiele telefonie. Ga je kiezen voor een kabelaansluiting dan ga je internet via een inbelverbinding krijgen. Deze breedbandverbinding gaat over een koperen, coaxiale of een glasvezelkabel. Kies je voor draadloos internet dan wordt de internetverbinding tot stand gebracht via Hotspots – Draadloos (WiFi). Een internetverbinding via het mobiele netwerk gaat via 2G, 3G of 4G. Hoe hoger de G, des te sneller de internetverbinding is.

Een ander punt waar je over na moet denken is of je een internet, televisie en telefoon abonnement afzonderlijk wilt afsluiten bij verschillende aanbieders of dat je er voor kiest om alles in 1 bij één en dezelfde aanbieder af te sluiten. Als je het geheel wilt laten verzorgen door één en dezelfde provider, dan heb je de mogelijkheid een zogenaamd alles in 1 pakket af te sluiten. Deze vorm van abonnement is veel voordeliger dan internet, televisie en bellen apart te abonneren. Je bespaart hierdoor per jaar een flink bedrag.

Provider kiezen

Als je besloten hebt om alles in 1 te laten verzorgen, dan moet je op zoek naar een provider. Maar welke provider biedt je de beste diensten tegen de aantrekkelijkste prijs? Heel makkelijk u gaat alles in 1 vergelijken! Er zijn echt heel veel verschillende providers die allemaal diverse pakketten in hun dienstenpakket hebben zitten en elke provider hanteert zo zijn eigen prijs voor de meest uiteenlopende diensten. Voordat je een internetprovider kiest, is het raadzaam om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken op prijs, kwaliteit en wat ze je te bieden hebben. Op deze manier kun je dus heel gemakkelijk de aangeboden pakketten met elkaar vergelijken en zo een uitstekende keuze maken. Het kan ook prima op deze website

Kosten van internet

Welke provider je ook gaat kiezen, er zijn altijd aan een alles in 1 pakket altijd kosten verbonden. Hoe uitgebreider het pakket, des te hoger de kosten die je moet betalen. Alle providers werken met een maandtarief. Je moet er rekening mee houden dat als je een abonnement afsluit bij een provider je dit afsluit voor een bepaalde termijn. Je kunt binnen dit termijn niet zomaar je abonnement opzeggen. Doe je dit wel dan zijn er vaak hoge kosten aan verbonden. Overtuigd? Klaar voor Internet, TV en Bellen in 1 abonnement? vergelijk dan hier alles in 1

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook