Rond Sinterklaas zitten vele vaak met de handen in het haar. Het leuke kinderfeest zorgt vaak ook voor veel stress. Wat schrijf je dit jaar weer in je sinterklaasgedicht en welke cadeaus geef ik dit jaar?! Naast het feit dat het jaarlijks terugkerend feest veel inspiratie vraagt, kost het vaak ook flink wat geld. Daarom hebben we 5 speciale sinterklaas-bespaar-tips voor jou!

1.      Koop cadeaus online

Online consumeren, wie doet het tegenwoordig niet? Internet is gemakkelijk en heeft sinds een aantal jaar ook een snelle (thuis-)levertijd. Doordat het internet niet zoals een fysieke winkel geografisch is gelimiteerd is er meer concurrentie op de markt. Dit zorgt ervoor dat bedrijven vaak goede kwaliteitsproducten aanbieden tegen een relatief lage prijzen! Daarnaast bieden vele webshops ook nog eens de service om uw cadeau gratis bij jou thuis te bezorgen.

2.      Koop cadeaus rond sinterklaas

Vele bedrijven doen aan speciale sinterklaasacties. De klant krijgt meer voor minder. Maar daar kan je meer uit halen dan je denkt. Bedrijven gaan vaak uit van veel afzet rond sinterklaas. Daarom kopen ze (te) veel in. Het blijft altijd moeilijk om in te schatten hoeveel je precies verkoopt. Daarom houden bedrijven vaak veel van dezelfde producten over. Deze moeten ze toch echt verkopen. Hoe dichterbij 5 december hoe meer ze de producten willen verkopen. Met het gevolg dat cadeau nog meer met prijzen dalen.

3.      Vergelijk prijzen van cadeaus

Als je dan een goede aanbieding hebt gevonden is het maar de vraag of dat de beste aanwezige aanbieding is. Veelal is er rond Sinterklaas een aanbieding strijd gaande. Waarbij u de winnende partij kunt zijn. Vraag jezelf eens af; is de aanbieder relatief gezien wel echt zo goedkoop? En is de aanbieding wel echt de beste aanbieding? Kijk dus even bij de concurrent!

4.      Budgeteer

“Ach, Sinterklaas is maar een keer per jaar” zijn gedachtes die makkelijk binnensluipen rond Sinterklaas. Met het gevolg dat je uiteindelijk veel meer besteed dan je eigenlijk had gewild! Budgeteer daarom speciaal voor sinterklaas wat je wilt uitgeven. Dit zorgt ervoor dat je niet onverwachts voor een nadelige financiële verrassing komt te staan.

5.      Koop minder, doe meer

Veel al schakelen mensen vooral cadeaus aan Sinterklaas. Maar eigenlijk is iets samen met ze allen doen veel leuker, gezelliger en waardevoller. Een hele dag gezelligheid en aandacht is voor kinderen vaak veel belangrijker dan het duurste cadeau op het lijstje. Ga bijvoorbeeld met het gezin naar een openbare sint intocht in plaats van een betaald pretpark.

6.         Vertel ze de waarheid

Geen sinterklaas, geen cadeaus, geen kosten:)

Dit artikel delen...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook